List

22 aprilie 2013 – Bucuresti, Romania

În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește la nivel mondial Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mișcare s-a născut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambogia, ”Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimmy Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze și fum, considerată ”semn al prosperității”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelsonîn anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În 2013, ziua Pământului este sărbătorită în cadrul Catedrei UNESCO de Geodinamică printr-un workshop dedicat acestui eveniment internaţional.

Intro-Workshop–Ziua-Pamantului-2013

La acest eveniment, prof.univ.dr. George Teseleanu ş.a., prezintă un studiu cu privire la “Utilizarea solului fertil rezultat din decoperta carierelor de lignit din Oltenia pentru stoparea procesului de desertificare din zona de sud a Romaniei”.

  Posts

1 2 3 4 6